DANIEL BRODERSEN I SØHUS STIGE TAKKER AF – HENRIK LØKKEGAARD HAR ORDET, OG FORTÆLLER OM SÆSONEN I DET FYNSKE.

Hasta la vista. 

 Så er der lidt lækkerier at starte weekenden med! Vi har været en tur forbi Søhus Stige Futsal, hvor koordinator Henrik Løkkegaard har givet sit besyv med på sæsonens gang. Rigtig god fornøjelse.

FUTSAL: Ud fra dit synspunkt, hvad er så sæsonens højdepunkt?

Søhus Stige: Sæsonen 19/20 har ikke været nogen stor oplevelse for os. Vi fik ellers en fremragende start på hjemmebane mod nyoprykkede Ebeltoft, hvor vi med en 13-1 sejr troede, at der var grundlag for en af klubbens bedre sæsoner. Istedet har det været en sæson med mange nederlag både på og udenfor banen. Desværre har vi været ramt af et hav af skader og uheldige afbud. Når det så er sagt, sluttede vi sæsonen godt af sportsligt set. Spillet på banen blev bedre og bedre, intensiteten til træning steg og det hele kulminerede, da vi, med et uafgjort resultat på hjemmebane mod Hjørring, sikrede os overlevelse i ligaen.Jeg kan heller ikke undlade sæsonens sidste brag af en scoring for os, hvor keeper Emil Nielsen efter en dribletur over en halv bane svinger venstreskøjten og tordner bolden op i målhjørnet fra 15 meters afstand.

FUTSAL: Hvem er årets profil hos jer – og hvorfor?

Søhus Stige: På banen har der især været to spillere, der har udmærket sig.Emin Kabiljagic-Tornehave har udviklet sig fra sidste år at være en marginalspiller, til at tage et kæmpe ansvar på banen både til kamp og til træning. Ikke alene har han været en solidt anker som bagerste mand i forsvaret, men også som en solid målscorer med 9 sæsonscoringer (hvis man tæller de 4 selvmål med).Hjalte Thomsen Purreskov er kommet til, som en ung og ambitiøs spiller med masser af fart i fødderne og en teknik, der kan følge med de bedste. Der er stadig masser af kanter, der skal slibes af kanterne på den diamant. Hver gang andre tager et skridt frem til træning, tager Hjalte tre, og der er ingen tvivl om, at han med den ærgerrighed kan blive en af landets allerbedste.Der må dog ikke være nogen tvivl om, at SS Futsals største profil er at finde udenfor stregerne. Daniel Brodersen har gennem en årrække været den lim, der holder klubben sammen. Det er Daniel, der er mødt ind længe før træning for at gøre alt klar, ham der har stået for nogle fremragende træningspas og når alle andre går hjem, sætter Daniel træningstøjet til vask og går igang med at udmønte det taktiske oplæg til næste modstander. Det er helt urimeligt at prøve at sætte tal på de arbejdstimer Daniel har lagt i klubben!Desværre har Daniel valgt at takke af efter denne sæson. Holdet er evigt taknemmelige for indsatsen.

FUTSAL: Hvilken spiller ser du som årets positive oplevelse i futsal-ligaen – og hvorfor? (Det kan både være intern/ekstern)

Søhus Stige: Der er et par spillere i ligaen, der stikker mere ud end andre; Viktor Skytte fra Ebeltoft, samt Simon Lang Rasmussen fra RKG har haft nogle Sønderborg fik Ermin Kasumovic gang i målscoringen efter en off-season sidste, Emil Skursch nød tydeligvis godt af at have fået nogle dygtig boldspillere omkring sig og ikke mindst har Dennis Skipper i målet udviklet sig enormt meget. Lystrup har i en årrække haft det mest velspillende hold. I år har det så oven i det flotte spil også givet flotte resultater. En stor ros til Michael Springborg for stærkt trænerarbejde.De allerstørste ros skal dog gives til kampafviklingen i Hjørring og de mange frivillige kræfter de evner at trække på kamp efter kamp. Selvom der er 3,5 times kørsel til Vendsyssel fra Odense er det altid den udekamp vi ser mest frem til i løbet af sæsonen.

FUTSAL: Nævn et eller flere tiltag, som du gerne ser implementeret fra næste sæson i dansk futsal.

Søhus Stige: Et større engagement fra DBU kunne gøre underværker for dansk futsal. Som situationen er nu, mangler der en balance mellem de krav og forventninger DBU stiller til klubberne og det DBU selv tilbyder. En DBU træneruddannelse, der kunne kvalificere træningen ude i klubberne, kunne have en positiv indvirkning på kvaliteten af spillet. Større kvalitet i spillet vil gøre kampene mere attraktive for både tilskuere og TV. Dommerne bør uddannes bedre. Der har været for stor forskel på linjen fra kamp til kamp, på et niveau der til tider har gjort det svært at spille på den måde vi gerne har ønsket.–Her på redaktionen vil vi sige tusind tak til Henrik for nogle gode og fyldestgørende svar. Tak fordi at I ville deltage. 

Vi håber selvfølgelig også på, at DBU Futsal, Liga & Landshold følger med her på siden, da vi nu på rundturen hos klubberne, har oplevet et vælg af gode samt yderst konstruktive forslag til hvordan vi i fællesskab kan forberede Futsal Danmark. 

Der er stor interesse for futsal, samt opbakning blandt bredden, så her på DKFutsal håber vi meget, at det kan være med til at sætte ekstra skub i udviklingen i de kommende år! 

Det var alt for denne omgang. Vi ønsker alle en rigtig god weekend.